Connect with us

MTHRFCKR | Voor vaders, door vaders

Wees voorbereid op de aankomende helmplicht

Helmplicht 1 januari 2023

Fashion

Wees voorbereid op de aankomende helmplicht

Vanaf 1 januari 2023 is dan echt zo ver, de nederlandse overheid verplicht dan om voor alle snorfietsen en snorbrommers om een helm te dragen. Dat is dus bijna al over twee maanden dus is het verstandig om je nu al te verdiepen in de juiste helm.

Want er zijn verschillenden helmen. Niet alleen in verschillende maten en kleuren maar er zijn ook drie veel voorkomende helmen; De integraalhelm, De jethelm en systeemhelm.

Integraalhelm

Een integraalhelm is een helm dat uit één stuk bestaat. De integraalhelm wordt gezien als een van de veiligste helm, afhankelijk van de kwaliteit en merk.

Dit type helm wordt wel vaak als onhandig gezien omdat deze bij het tanken en afrekenen helemaal af dient te worden gedaan.

Jethelm

Een Jethelm is een helm zonder kinstuk. Deze helm wordt veel verkocht onder jongeren op een scooter of snorfiets vanwege de stoere look van deze helm.

De meeste Jethelmen hebben een vizier. Zonder vizier is het noodzakelijk om een losse motor bril te dragen.

Systeemhelm

Een systeemhelm heeft hetzelfde uiterlijk als een integraalhelm, maar heeft als voordeel dat het kinstuk omhoog geklapt kan worden.

Dit is dus veel praktischer dan een integraalhelm, maar beschermt deze minder goed.

En dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende maten en kleuren. Genoeg om je in te verdiepen en te zorgen dat je je helm op tijd in huis hebt en voorkom zo een boete vanaf 1 januari 2022.

Coverfoto door Giorgio de Angelis

Meer in Fashion

To Top