Connect with us

MTHRFCKR | Voor vaders, door vaders

De 10 beste podcasts voor mannen

10 beste podcats voor mannen

Humor

De 10 beste podcasts voor mannen

Podcasts zijn helemaal hip de laatste jaren en er is van elk onderwerp wel een podcast te vinden. Podcasts zijn echter niet nieuw en komen uit de begin jaren 2000, zo ergens rond 2004. Het concept is bedacht door Adam Curry. De reden de naam podcasting draagt is niet gek. Curry’s idee kwam vooral omdat hij als hij zijn iPod gebruikte geen toegang had tot radio. Je kon er al je muziek op luisteren, maar het gesproken woord miste. Daarom maakte hij programma’s die je als MP3 op je iPod kon zetten.

Steve jobs hoorde van dit idee en vond het fantastisch, Apple bouwde een podcast-directory in iTunes en voegde de mogelijkheid toe om podcasts apart te beluisteren op je iPod. Ook kon je je via iTunes abonneren op podcasts. Als er dan een nieuwe aflevering was, werd hij automatisch gedownload en de eerstvolgende keer dat je je iPod ging aansluiten op je computer, direct gesynchroniseerd. 

Het is toen een lange tijd stil geweest rond de Podcast mede omdat de Ipod uit de mode raakte en iedereen een Iphone ging gebruiken. De laatste jaren is het gesproken woord weer in trek en kan je deze makkelijk beluisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Wat zijn nou de leukste podcasts voor de man? MTHRFCKR heeft de 10 beste podcast voor mannen op een rijtje gezet die je zeker eens moet gaan luisteren.

Manmanman de Podcast

Hoezo ‘Man, man man’? Wie denken wij wel dat we zijn? Hoi, wij zijn Bas, Chris en Domien. Maar we willen best wat meer over onszelf vertellen! 

De Manmanman Podcast is al enige tijd de meeste geluisterde podcast van Nederland, waarin deze drie echte mannen verschillende mannen onderwerpen bespreken en zichzelf vaak afvragen hoe mannelijk ze eigenlijk zelf zijn. Check ook hun website.

De Autowereld Podcast

Samen met de leukste gasten praten Carin van ’t Net, Tom Coronel en Andreas Pol in een bomvolle podcast over het gezelligste onderwerp om over te discussiëren: de auto, en alles wat daarbij komt kijken. Een podcast waar ook voor niét-autogekken genoeg te lachen valt!

Met nieuws, wetenswaardigheden, bijzondere verhalen van achter de schermen, ondeugende anekdotes én rijtests vanaf de bestuurdersstoel. Over supercars, zelfrijdende auto’s, klassiekers, races en rally’s en over verleden, heden en de toekomst!

De Autowereld Podcast: ván liefhebbers, vóór liefhebbers!

Maarten van Rossem – De Podcast

Ja deze bekendste zuurpruim heeft echt een leuke podcast samen met Tom Jessen. Maarten van Rossem is een van de bekendste historicus van Nederland. Samen verbazen ze zich over het nieuws en dwalen ze af in de wereldgeschiedenis.

Erg lachwekkend en nog leerzaam ook!

Eindbazen

Michel Vos en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcasts met bijzondere mensen – Eindbazen – die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie!

Zelfspodcast

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (journalist/presentator) hun leven en de wereld door. Twee dertigers met carrières in de media, met Instagrammable levens, maar ook huismussen die verlangen naar het platteland. Twee maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp, vele zijpaadjes, kansloze business ideeën en opinie over publieke personen. Kortom, Siewertsz en Schimmelpenninck doen maar wat.

Check ook hun website

Day1 Podcast

Wat kunnen we met ons geld, is ons geld wel veilig en hoe ziet de nieuwe wereld van het geld eruit? In het nieuwe seizoen van de DAY1 podcast duikt Jay-Jay Boske in de wereld van goud, Bitcoin en ondernemen. Samen met jou, leren wij hoe jij succesvol kunt worden als ondernemer. Welke ervaringen en lessen zijn goud waard en welke valkuilen kun je beter ontwijken?

Hardgras Podcast

De Hard Gras Podcast gaat over voetbal en het schrijven erover aan de hand van de mooiste voetbalverhalen van de beste schrijvers. Besproken door Hugo Borst, Frank van der Lende, Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan.

De Derde Helft

Net als de vorige Podcast, Hardgras gaat deze podcast ook over voetbal. Elke week worden de belangrijkste wedstrijden van de wekelijkse speelronden besproken.  Veruit de grootste Eredivisie-podcast ter wereld.

Guys we F**K

Geweldige Podcast over ja de titel zegt het al….vrouwen die bespreken hoe hun bed avontuurtjes waren met verschillende mannen. Let wel deze podcast is in het Engels maar zeker de moeite waard om eens te beluisteren hoe vrouwen nou echt denken nadat ze met een man seks hebben hebben gehad.

No agenda

En als laatste de podcast der podcast van Adam Curry, No agenda.Deze is ook in het Engels maar als je echt wilt horen hoe je een podcast maakt zonder agenda dan zeker eens luisteren. Soms komen er wel meerdere afleveringen online en ze zijn wel vrij lang, soms langer dan 3 uur. Dus wij luisteren ze vaak in delen of tijdens het reizen.

https://open.spotify.com/show/5qHzHBNlMJKqJMWxrV4x0D

Foto van Andrea Piacquadio

Continue Reading
Dit vind je ook leuk...

Meer in Humor

To Top