Connect with us

MTHRFCKR | Voor vaders, door vaders

7 buitensporten die zelf kunt doen om fit te blijven

7 buitensporten die zelf kunt doen om fit te blijven

Health

7 buitensporten die zelf kunt doen om fit te blijven

Het is weer mooi weer en dan willen we allemaal natuurlijk weer onze “summerbody” laten zien op het strand. Als je nog moet beginnen aan je “summerbody” dan hebben we slecht nieuws voor je, je bent te laat. Dat gaat hem niet meer worden dit jaar, wellicht volgend jaar?  Dan maar lekker buiten sporten om wel fit te blijven en wellicht nog een paar kilootjes kwijt te raken, dat is dan weer wel mooi meegenomen.

Om lekker fit te blijven en om dit vooral in de buitenlucht te doen hebben we 7 buitensporten gevonden die je zelf kunt ondernemen, alleen of met een aantal vrienden.

Suppen

Suppen is het helemaal de laatste jaren en is de trend op het gebied van buitensport. Je kunt dit op elk water doen in Nederland. Van het slootje achter je huis tot aan de grote plassen in het land. De zee zouden we echter vermijden omdat het met de golven wel erg lastig is om te suppen. Een sup kan je huren maar ook zelf aanschaffen en de meeste zijn op te blazen dus makkelijk mee te nemen. Sommigen zijn zelfs mee te nemen in een handige rugzak. Met suppen ben je bezig met je balans en je armen dus een optimale combinatie om fit te worden en te blijven.

Openwater zwemmen

Zeker nu de temperaturen weer wat hoger worden, gaan die Nederlandse wateren ook omhoog. Het is heerlijk om te zwemmen in de natuur. Mocht het nog te koud zijn dan kan je altijd een wetsuit aan om warm te blijven.  Pas wel op voor de vele plezier bootjes die er varen. Als je geen ervaren zwemmer bent, neem dan een vriend mee. Een reddingsvest of een touw met een “baywatch boei” is ook een manier om je wat veiliger te voelen.

Hardlopen

De buitensport der buitensporten die je altijd kunt beoefenen, weer of geen weer is natuurlijk hardlopen. Zorg wel voor goede schoenen en vervang deze op tijd om comfortabel te kunnen blijven hardlopen. Hierdoor behoud je ook je plezier in het hardlopen. Loop je 1x per week tussen de 5 en 10 kilometer dan raden we je aan toch wel elke jaar nieuwe hardloop schoenen aan te schaffen. Dus ook bij een beetje regen, niet trutten en hup je hardloopschoenen aan en gaan!

Bootcamp

Dit kun je in een groep doen maar er zijn ook apps en websites waar je alle oefeningen kunt voorbereiden en deze dan zelf te beoefenen. Ga lekker het bos in of doe je oefeningen een keer op het strand voor afwisseling en frisse lucht. Zelf de bootcamp oefeningen doen vergt ijzeren discipline van je dus wellicht een idee om dit samen met een vriend of vriendin te doen.

Longboarden / skateboarden

Ga je wel lekker op snelheid dan is longboarden of skateboarden wel iets voor jou. Longboarden is een door het surfen beïnvloede boardsport, waarbij je een langere plank gebruikt dan bij het skateboarden. Vanwege de langere plank kan je ook harder dan op een normaal skateboard. Doe je het voor het eerst, vergeet dan niet de juiste bescherming want je kunt hard vallen.

Skeeleren

Wil je nog harder? Koop dan een paar goede skeelers en ga skeeleren! Hiermee kan je hoge snelheden bereiken op goed geasfalteerde wegen. De schaatsbewegingen zijn goed voor je beenspieren en je cardio. Hierbij geldt ook, draag je juiste bescherming;  knie- en elleboogbescherming en een helm is ook aan te raden als je een echte snelheidsduivel bent.

Mountainbiken

Naast hardlopen is mountainbiken ook een buitensport je bij elk weertype kunt beoefenen. Je hebt een goede mountainbike, een fietsbroek en een helm nodig en je kunt helemaal los op de meer dan 250 mountainbike routes in Nederland . Lekker in de buitenlucht, goed voor je beenspieren en cardio om fit de zomer in te gaan !

Dus kom uit je mancave en ga lekker buiten sporten en geniet van het mooie weer!

Coverfoto door Leandro Boogalu

Continue Reading
Dit vind je ook leuk...

Meer in Health

To Top