Connect with us

MTHRFCKR | Voor vaders, door vaders

6 extra inkomsten naast je huidige baan

6 extra inkomsten naast je huidige baan

Life style

6 extra inkomsten naast je huidige baan

Snak je naar je vakantiegeld zodat je weer wat extra te besteden hebt of heb je ook altijd wat dagen over als je salaris op is? Dan ben je net als velen een loonslaaf en groei je niet naar je financiële vrijheid waar we allemaal van dromen. Je kan al je vakantiegeld investeren in crypto, lijkt ons met de huidige trend niet heel verstandig of je gaat met je loonzakje naar het casino en zet alles op zwart. Ook dat lijkt ons niet heel verstandig. Met de huidige inflatie en stijgende energiekosten willen wel allemaal wel wat extra’s hebben om de maand mee door te komen.

Wees creatief en begin een zogeheten “side hustle”. Dit houdt in dat je naast je huidige werk voor jezelf begint en streeft naar een passief inkomen. Dit is hard werken aan een aantal ideeën in je vrije tijd die uiteindelijk een inkomstenstroom moet gaan genereren waarbij je naar verloop van tijd met minimale inspanningen aan hoeft te werken. Of verkoop op korte termijn spullen die je niet meer gebruikt.

Begin een Youtube kanaal

Vanaf 1000 abonnees en 4000 kijkuren per jaar kan je je aanmelden voor het Youtube-partnerprogramma en kan je geld verdienen met je youtube-filmpjes. Als je minder abonnees hebt kan je ook geld verdienen door het promoten van producten of het plaatsen van affiliate links onder je video. Je kan video’s maken met je mobiel dus de investeringen zijn klein. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel kijkers die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp. Kies een onderwerp die dicht bij jezelf ligt en maak daar filmpjes over. Van het uitpakken van speelgoed tot het maken van gouden cupcakes. Probeer het uit en je zult verrast zijn van wie er allemaal naar jouw filmpjes willen kijken.

Begin een affiliate website

Affiliate marketing is het promoten van producten op een website waarbij je een commissie ontvangt als er een verkoop heeft plaats gevonden nadat een bezoeker via jouw website een product heeft gekocht. We raden je aan om een niche uit te zoeken en daar een website omheen te bouwen. De commissie liggen vaak  tussen de 1% en 15% van de orderwaarde als een bezoeker via jouw website een product heeft gekocht. Wat je nodig hebt is een goede domeinnaam, een hosting en Wordpress kennis om een website te ontwikkelen en te beheren. Je kunt al voor een paar tientjes een template kopen die je dan alleen maar hoeft aan te passen naar jouw wensen. Zie hier een voorbeeld van een affiliate website ; denim-jeans.nl 

Begin een webshop

Iets wat je zeker naast je huidige baan kunt doen is het opzetten en beheren van een webshop. Bedenk een product dat je wilt gaan verkopen, maak een website en begin met adverteren op Google, Instagram en facebook. Bedenk wel dat mocht het goed lopen dat je elke avond pakketjes zit in te pakken, maar dit kan je ook uitbesteden zodat jij je alleen zorgen hoeft te maken over het promoten van je webshop. Een voorbeeld van een webshop dat is gemaakt met Wordpress : rockingkids.nl

Verzin en verkoop een online cursus

Blink je ergens in uit, een taal, een muziek instrument, een afval techniek, recepten, koken, schilderen etc. maak hier dan een cursus over en verkoop deze online. Het mooie hiervan is dat je in het begin veel tijd kwijt bent aan het ontwikkelen van je cursus, maar als deze eenmaal online staat, je deze ontelbaar kunt verkopen. Je dient dan wel of en toe de cursus aan te passen en te updaten, maar in principe is dit een eenmalige investering die je veel geld kunt opleveren. Er zijn verschillende platformen waar je je cursus kunt aanbieden en die dan ook de betaling regelen.

Begin een blog

Is schrijven een hobby van je begin dan een blog over een van je interesses. Dit kan gelijk zijn aan je youtube kanaal of je online cursus die je hebt opgezet. Als je authentiek schrijft over wat jij leuk vind dan zijn er echt wel mensen die het interessant vinden op jouw blog te lezen. Zorg wel dat je regelmatig een nieuw bericht post zodat de bezoeker een reden heeft om vaker terug te komen op je blog. Geld verdien je dan door het plaatsen van Google Adsense banners en affiliate marketing. Je kunt een artikel schrijven over een product en daar dan affiliate promotie bij te zetten.

Verkoop je spullen

Iets wat niet echt een side hustle is maar wel extra cash kan opleveren is het verkopen van spullen die je zelf niet meer gebruikt. Dit kan natuurlijk via marktplaats en voor het verkopen van je kleren raden we Vinted aan. Deze app werkt vrij eenvoudige je kunt je oude kleren ook in het buitenland verkopen dus het aantal mogelijke kopers is hiermee groter.

Zoals je ziet hebben alle ideeën wel iets met het internet te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos op het internet om wat extra’s te verdienen. En dan hebben we het nog eens gehad over het ontwikkelen van een APP of het verkopen van jouw digitale kunst via NFT’s. Wees creatief kom uit je luie stoel, zet Netflix eens wat vaker uit en begin een side hustle voor wat extra cash!

Coverfoto door cottonbro

Continue Reading
Dit vind je ook leuk...

Meer in Life style

To Top