Connect with us

MTHRFCKR | Voor vaders, door vaders

15 ideeën om gelukkiger te zijn als man

15 ideeën om gelukkiger te zijn als man

Life style

15 ideeën om gelukkiger te zijn als man

Mannen moeten hard werken, niet zeiken en mogen niet gelukkig zijn…..dit zijn woorden uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Vandaag de dag mogen mannen ook gelukkig zijn. Gelukkig worden mag geen einddoel of bestemming zijn. Je gelukkig voelen zou een dagelijkse manier van leven moeten zijn. Je gelukkig voelen is puur gebaseerd op je eigen verwachting om gelukkig te zijn. Wat ons gelukkig maakt, hoeft jou niet gelukkig te maken.

Ons grootste probleem in onze zoektocht naar geluk zijn onze eigen verwachtingen van hoe geluk eruit zou moeten zien en aanvoelen. Het is niet het einddoel dat je gelukkig moet maken, maar de reis naar tevredenheid die je gelukkig maakt. Het mooie hiervan is dat tevredenheid gebaseerd is op je eigen verwachtingen en verwachtingen kunnen door jezelf worden aangepast en gewijzigd en ingesteld.

Check deze 15 ideeën die je een gelukkig gevoel kunnen geven, doe er je voordeel mee!

1. Wees dankbaar

Wees gewoon dankbaar voor wat je al in je leven hebt, zoals schoon drinkwater, een huis, een bed, kleding om aan te trekken enz. Je zult beseffen dat je zoveel hebt om dankbaar voor te zijn. Schrijf direct als je uit je bent komt eens 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Doe dit voor een aantal weken en je zult zien hoe dit je mindset zal veranderen.

2. Stop met jezelf te vergelijken

Een van de grootste valkuilen voor een positieve levensstijl is om jezelf met anderen te vergelijken. Je kunt niet voelen hoe andere mensen zich voelen. Ze zien er misschien blij uit met dat nieuwe huis en die gloednieuwe auto en hun hele leven posten ze op Facebook en Instagram, maar je kent hun verhaal niet. Dit is jouw leven, dus focus op jezelf en alleen op jezelf.

3. Heb altijd een vriendelijke instelling

Je mentaliteit moet altijd vriendelijk zijn. Sommige mensen die je ontmoet, voeren misschien een strijd die je niet kent. Door vriendelijk te zijn, zul je zien dat de reactie van anderen anders zal zijn en in de meeste gevallen zal jouw vriendelijkheid hun verrassen en gaan ze ook hun gedrag op een vriendelijkere manier veranderen. Vriendelijkheid zou de norm moeten zijn.

4. Kies je “battles”

Natuurlijk moet je vechten voor je rechten, maar ons advies is om selectief te zijn in je battles. In veel gevallen zul je je realiseren dat je te veel gevechten voert en dat je uitgeput raakt en een verspilling van tijd en energie is. Het is beter om je gevechten te kiezen en te stoppen met vechten voor kleine, onbelangrijke dingen die het gevecht niet waard zijn.

5. Stop een dag met klagen

We klagen allemaal en dat is prima, tenzij je het de hele dag doet en elke dag met anderen over al je klachten praat. Probeer een dag te hebben zonder te klagen, want de waarheid is dat klagen niets oplost. Probeer het een dag en als je het leuk vindt, probeer het dan minstens één dag per week te doen – noem het “geen klagen dag”. Elke keer dat je die dag klaagt, moet je wat geld in een pot doen. Elke maand koop je met het geld in de pot iets voor iemand anders.

6. Focus op wat je kunt beïnvloeden

We maken ons te veel zorgen over dingen waar we geen invloed op hebben, zoals het weer, het slechte nieuws op televisie, meningen van anderen etc. Wanneer je al je energie richt op wat je kunt controleren en beïnvloeden, zal je geluk groeien. Je zult meer dingen vinden die je daadwerkelijk kunt beïnvloeden met je positieve mindset.

7. Wees romantisch

Seks is geweldig. Met jezelf of nog beter met iemand van wie je houdt. Neem hier de tijd voor, begin met een lekker diner, kaarslicht, juiste muziek, massage en laat je gewoon in het moment gaan en laat het gelukshormoon in je hersenen vrij. En vergeet niet dat seks ook heel goed is voor je gezondheid.

8. Leer nee zeggen

Vaak ja zeggen betekent dat je geen prioriteiten kunt stellen. NEE zeggen betekent ja zeggen tegen iets of iemand anders die meer prioriteit heeft. Nee zeggen zal je nu niet populair maken, maar het zal je zeker helpen om morgen te genieten.

9. Geef iets weg

Als je bijvoorbeeld dingen gratis weggeeft of zelfs maar wat steun geeft of iemand helpt met verhuizen, komt het feel-good hormoon in je hersenen vrij, genaamd oxytocine. Geef dus een fooi na een lekker diner, geef je spullen die je niet meer nodig hebt of wilt hebben aan een daklozenopvang of een kringloopwinkel. Je zult je goed voelen en je helpt andere mensen om zich ook goed te voelen!

10. Geef positieve feedback en complimenten

“Feedback is the breakfast for champions” – Kenneth Blanchard. Als je merkt dat een familielid, een collega of gewoon iemand op straat iets doet wat je leuk vindt, geef dan positieve feedback en prijs deze persoon voor zijn of haar goede gedrag. Het zal hun dag goed maken en hen motiveren om hier meer van te doen. Het zal ook je dag goed maken, want terwijl je positieve feedback geeft en prijst, krijg je allebei een goede dosis oxytocine in je hersenen.

11. Neem pauzes

Gedurende de dag moet je voldoende pauzes nemen. Als je bekend bent met de productiviteitstechniek Pomodoro, weet je hoe belangrijk het is om regelmatig pauzes te nemen om de juiste focus te behouden. Het maakt je hoofd leeg en geeft je meer energie voor de rest van de dag. Onderschat dus niet de kracht van 5 minuten pauzes gedurende de dag. Nog beter is het om tijdens je pauze buiten te gaan wandelen.

12. Doe elke dag één nieuw ding

Om de dagelijkse routine te doorbreken en jezelf uit te dagen, raad ik je aan om elke dag minstens één nieuw ding te doen. Bekijk een YouTube-video van een nieuwe vlogger, eet een andere salade of sandwich tijdens je lunch, bestel een andere koffie of thee, ga naar een nieuwe film, luister naar muziek waar je normaal niet naar luistert. Poets je tanden met je “andere” hand, dus als je linkshandig bent, doe het dan nu met je rechterhand. Een kleine verandering in je leven kan je al een goed gevoel geven.

13. Focus op je sterke punten

Schrijf elke avond als je naar bed gaat alle dingen op die die dag goed zijn gegaan. Gedrag waar je trots op bent, een nieuwe gewoonte aanleren, stoppen met ongewenst gedrag, het gesprek dat je had met een vreemde, de steun die je aan een collega gaf etc. Schrijf het op en lees ze aan het eind van elke week allemaal nog eens in een poging. Vier alle goede dingen die je doet in je leven! Je bent goed en je doet goede dingen!

14. Vijftien minuten piekeren

Overdenken en piekeren kan angst worden. Er is een zeer eenvoudige methode en gemakkelijk te proberen. Neem een ​​notitieboekje of een stuk papier en plan 15 minuten per dag in. Elke keer dat je je zorgen begint te maken of situaties overdenkt, zeg je tegen jezelf dat je moet wachten tot je geplande 15 minuten. Als het tijd is voor je 15 min piekermoment, schrijf dan al je gedachten op en sluit na 15 min je notitieboekje en stop met piekeren. Onthoud jezelf elke keer dat je deze 15 minuten hebt om al je zorgen op te schrijven. Het zal de eerste paar dagen niet gemakkelijk zijn, maar blijf proberen en je zult beseffen dat het magisch is voor je geest!

15. Gewoon genieten

Kijk om je heen en leer genieten van de kleinste dingen in het leven. De geur van verse koffie, vers gebakken brood, een lach op een kindergezicht, de lente, de stilte etc. Neem de tijd en geniet er met volle aandacht van.

Cover foto door Rémi Jacquaint via Unsplash

Continue Reading
Dit vind je ook leuk...

Meer in Life style

To Top